Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 04.11.1997 tarih ve 97.39.2761 sayılı kararı ile Eğitim Fakültelerinde yeniden yapılanma süreci başlatılmış ve bu çerçevede Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümüne bağlı olarak Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı açılmış ve 2001-2002 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır. Öğrenim süresi 4 akademik yıldır. Son olarak 2016 yılı Ağustos ayında yapılan değişiklikle Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Ana Bilim Dalımıza öğrenciler ÖSYM’nin yapmış olduğu LYS TS-1 puanına göre alınmaktadır. Ana Bilim Dalımızda birinci öğretim yapılmaktadır. Bu  programda, öğrencilere alan eğitimi ve öğretmenlik mesleği bilgi ve becerilerini kapsayan dört yıllık bir lisans eğitimi verilmektedir. Öğretmenlik mesleği eğitimi kapsamında ise, Milli Eğitim Müdürlükleriyle işbirliğiyle belirlenen ortaokullarda staj kapsamında, 7. dönem güz yarıyılında Öğretmenlik Uygulaması I ve 8. dönem bahar yarıyılında Öğretmenlik Uygulaması II olmak üzere toplam iki yarıyıl boyunca okul ve öğretmenlik deneyimi kazanmaları sağlanmaktadır.

Mezunlarımızın çoğu Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim kurumlarında, özel okullarda ve dershanelerde öğretmen olarak istihdam edilmektedir. Ana Bilim Dalımızda “yüksek lisans” ve “doktora” programı Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile işbirliği halinde yürütülmektedir. Öğrencilerimize ERASMUS, FARABİ kapsamında öğrenci değişimi olanağı sunulmaktadır.

Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı alanına hâkim, eleştirel düşünen, yaratıcı, problem çözme becerisine sahip, bilgi teknolojilerini kullanan, pedagojik anlayışı yüksek öğretmenler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu bağlamda öğretmen adaylarına sosyal bilimlerin sunduğu bilgilerden yararlanarak interdisipliner bir bakış açısı kazandırılmaya çalışılmaktadır.

04 Ekim 2023, Çarşamba 248 kez görüntülendi